NaslovNamirnice za izgovorene mise
MjestoSali
ProizvođačŽupni ured Sali
Zemlja izdavanjaHrvatska
OpsegIma 15 listova prišivenih koncem koji je pričvršćen voskom na prednjoj korici.
Dimenzije320 x 220 mm
Materijal uvezadrugo
Vrsta medijapapir, općenito
SadržajSadržaj: evidencija o izgovorenim i podmirenim misama za razdoblje od 1785. do 1800. godine. Za neke godine podatci nedostaju. Na prednjoj korici zapis talijanskim jezikom: "Carte scritte in Illirico relative alla chiesa Parrochiale di Sale."
Pristupnica prema mjestu proizvodnje/izdavanjaSali
Oblik/žanrMisne tablice
OrganizacijaRukopis je dio zbirke glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije koju je prikupio don Pavao Kero. U zbirci se nalaze glagoljski rukopisi, uglavnom arhivsko gradivo, pronađeni u župama Zadarske nadbiskupije.
ProvenijencijaKodeks je nekoć pripadao obitelji Petricioli, a danas je vlasništvo Župnog ureda u Salima. Sada u Arhivu Zadarske nadbiskupije.
PismoI15. Kurzivna glagoljica. Čitljiva. Prišiveni listovi nisu složeni po vremenskom slijedu. Listovi su umetnuti u kartonsku mapu.
Očuvanost primjerka – knjižni blokdobro očuvan
Očuvanost primjerka - uveznedostaje uvez
Prijašnji vlasnikŽupni ured Sali
Prijašnji vlasnikObitelj Petricioli
NapomenaOriginal.
NapomenaNaslov u Popisu glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije (Kero, P., 2015.): Namirnice za izgovorene mise.
NapomenaPisari: don Petar Vodopija, župnik u Salima, don Ante Ušalj, kapelan i don Pere Matul. Podaci o pisarima preuzeti iz Popisu glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije (Kero, P., 2015.).
NapomenaListovi umetnuti u moderne korice od kartona.
BibliografijaNavedeno u: Popis glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije / Pavao Kero. Zadar, 2015. Str. 81.
Lokacija originala/reprodukcijeArhiv Zadarske nadbiskupije. Stalna izložba crkvene umjetnosti. Vlasništvo Župnog ureda Sali.
Signatura originalaArhiv Zadarske nadbiskupije.
Uvjeti pristupa, korištenja i reprodukcijeIzvornik dostupan uz prethodnu najavu. Elektronička inačica dostupna za osobnu uporabu i istraživački rad. Reproduciranje zabranjeno. Izrada digitalnih reprodukcija na zahtjev.
Napomena o reprodukcijiDigitalizirano u sklopu projekta "Digitalizacija, bibliografska obrada i istraživanje tekstova zadarsko-šibenskog područja iz razdoblja do kraja 19. st. pisanih glagoljicom, bosančicom i latinicom", (Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Hrvatska i Vestigia institut za istraživanje rukopisa Sveučilišta u Grazu, Austrija). Digitalna reprodukcija primjerka koji se čuva u Arhivu zadarske nadbiskupije pod nazivom: Namirnice za izgovorene mise. Oznaka u sklopu Projekta DIT_UNIZD - Pisana baština zadarskog i šibenskog područja: Sali_45.22.
JurisdikcijaArhiv Zadarske nadbiskupije.
  
Sadrži vodeni znak Inicijali G, B i F s ornamentom
Sadrži vodeni znak Ptica
Sadrži vodeni znak Ornamenti
Sadrži vodeni znak Slova G i D
Sadrži vodeni znak Slova I i F s polumjesecom
Sadrži vodeni znak Slova F i V
Sadrži vodeni znak Ptica s natpisom ROSA
Sadrži vodeni znak Slova M i C u srcu
Sadrži vodeni znak Grb
rrep