NaslovMadrikula Bratovštine Gospe od Luzarija
MjestoKali
ProizvođačŽupni ured Kali
(Raspon) godina1619. - 1733.
Zemlja izdavanjaHrvatska
Opseg272 stranice
Dimenzije293 x 215 mm
Materijal uvezakoža
Vrsta medijapapir, općenito
SadržajSadržaj: 28 kapitula (str. 1-6), koji odišu starinom kao i jezik; popis braće svećenika i svjetovnjaka (str. 7-10, 13-18); rad bratovština Sv. Skramenta i Sv. Lovre te crkveni računi. Vrlo su zanimljivi podatci o bratovštinama, o župnoj crkvi i seoskim društvenim odnosima.
Pristupnica prema mjestu proizvodnje/izdavanjaKali
OrganizacijaRukopis je dio zbirke glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije koju je prikupio don Pavao Kero. U zbirci se nalaze glagoljski rukopisi, uglavnom arhivsko gradivo, pronađeni u župama Zadarske nadbiskupije.
ProvenijencijaDoneseno iz Župnog ureda Kali u Arhiv Zadarske nadbiskupije.
Napomena o srodnim naslovimaOznaka u sklopu projekta digitalizacije Kali_20.5
PismoPisana je kurzivnom glagoljicom.
Očuvanost primjerka – knjižni blokodlično očuvan
Očuvanost primjerka - uvezdobro očuvan
Prijašnji vlasnikŽupni ured Kali
NapomenaOriginal
NapomenaNaslov u Popisu glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije (Kero, P., 2015.): Glagoljska madrikula Bratovštine Gospe od Luzarija 1619. - 1733.
NapomenaPisari: župnici u Kalima. Treba napomenuti da je godine 1619. kapitule pisao Bero Stošić, župnik Kukljice, jer su Kali pripadali toj župi do oko 1620. godine, kada su osamostaljeni.
NapomenaKonzervirano, restaurirao i uvezano.
BibliografijaNavedeno u: Popis glagoljskih kodeksa Zadarske nadbiskupije / Pavao Kero. Zadar, 2015. Str. 32.
Lokacija originala/reprodukcijeArhiv Zadarske nadbiskupije. Stalna izložba crkvene umjetnosti. Vlasništvo Župnog ureda Kali.
Signatura originalaArhiv Zadarske nadbiskupije. Signatura: HR-AZDN-13: Bratovštine.
Uvjeti pristupa, korištenja i reprodukcijeIzvornik dostupan uz prethodnu najavu. Elektronička inačica dostupna za osobnu uporabu i istraživački rad. Reproduciranje zabranjeno. Izrada digitalnih reprodukcija na zahtjev.
Napomena o reprodukcijiDigitalizirano u sklopu projekta "Digitalizacija, bibliografska obrada i istraživanje tekstova zadarsko-šibenskog područja iz razdoblja do kraja 19. st. pisanih glagoljicom, bosančicom i latinicom", (Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Hrvatska i Vestigia institut za istraživanje rukopisa Sveučilišta u Grazu, Austrija). Digitalna reprodukcija primjerka koji se čuva u Arhivu zadarske nadbiskupije pod signaturom: HR-DAZD-13: Bratovšine, Madrikula Bratovštine Gospe od Luzarija 1619. - 1733. Oznaka u sklopu Projekta DIT_UNIZD - Pisana baština zadarskog i šibenskog područja: Kali_20.5
JurisdikcijaArhiv Zadarske nadbiskupije
  
Sadrži vodeni znak Slova T i B s trolistom
rrep